Skip to main content
Skip table of contents

Başlangıç Sayfası

ideCAD çalıştırıldıktan sonra açılan başlangıç sayfası, proje üzerinde çalışılırken herhangi bir zamanda tekrar açılabilir. Başlangıç sayfası üzerinden yeni proje ya da kayıtlı proje açılabileceği gibi ideYAPI bilgi bankasına, videolara, dokümanlara ulaşılır, ideCAD güncel mi kontrol edilir.

  • Ribbon menüde ideCAD ikonu tıklanır. Açılan menüden Başlangıç Sayfası satırı tıklanır.

  • Seçim yapıldıktan sonra başlangıç sayfası açılacaktır.

Özellikler

Yeni proje

Yeni proje açmak için Yeni Proje ikonu tıklanır. Yeni proje diyaloğu açılır.

Proje Aç

Mevcut bir projeyi açmak için kullanılır. Proje aç tıklandıktan sonra Proje Yükle diyaloğunda açılır. Gerekirse klasör değiştirilerek açılacak proje kaynaktan bulunur. İstenirse çift tıklanarak proje açılır. İstenirse de açılacak proje tıklanır ve ön görüntü satırı aktif ise projenin görüntüsü diyalogda izlenir. Aç butonu tıklanarak seçilen proje açılabilir.

Yardım

Yardım sayfasını açar.

İpucu

İpucu penceresini açar.

Güncelleme

Güncellemeleri kontrol eder.

Hakkında

ideCAD versiyon penceresini açar.

Başlangıç ekranını açılışta göster

Bu özellik seçili olursa ideCAD, kısayolu üzerinden açılan her seferde başlangıç ekranı çıkacaktır. Seçili olmadığı durumda en son kaydedilen proje otomatik açılıyorsa, projenin açılması, Genel Ayarlar diyaloğunda yer alan ‘Açılışta Son Projeyi Yükle’ seçeneğine bağlıdır. Bu seçenek işaretli ise, son kaydedilen proje, ideCAD çalıştırıldığında yukarıda bahsedildiği gibi otomatik açılır. Son kaydedilen projenin, başlangıçta otomatik yüklenmesi istenmiyorsa, bu seçeneğin işareti kaldırılır. Bu durumda kullanıcının klasik menüde Proje/Aç, ribbon menüde ideCAD ikonu/Aç ile projeyi açması gerekecektir.

Son projeler

Son projeler sekmesi ile son açtığınız 9 projeye hızlıca ulaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak, ideCAD’de çalışılan son 9 proje, proje menüsü altında tutulur. Proje menüsünden ilgili projenin adının yer aldığı satır tıklanarak ilgili proje açılabilir.

Kaynaklar

ideCAD ile ilgili bilgi edinebileceğiniz; videolara, dokümanlara, proje havuzuna, sıkça sorulan sorulara, foruma ve web sayfasına yönlendirir.

Duyurular

ideCAD ile ilgili yapılan duyurulara buradan ulaşabilirsiniz.

İletişim

Bu sekmede iletişim bilgileri yer almaktadır.

Çevrim içi

Çevrim içi olup olmadığınızı başlangıç sayfasının sağ köşesinden izleyebilirsiniz. İnternet bağlantınız olması durumunda otomatik çevrim içi olunur.

ideYAPI Kurumsal sosyal sitelerine kolay erişim

Başlangıç sayfasının sağ alt köşesinde ideYAPI kurumsal Facebook, Twitter ve Youtube sayfalarına ulaşılabilir.

Seçenekler

Son ayarları kullanarak başlat

Bu seçenek işaretlenirse, ideCAD bir önceki aşamada açılan projenin ayarlarını yeni projede aktif hale getirir. Bu seçenek altında ayrıca ‘En son kullanılan materyaller’ ve ‘En son kullanılan bileşik materyaller’ şeklinde iki seçenek daha mevcuttur. Bu seçenekler işaretlenirse, bir önceki aşamada açılan projenin materyalleri ve bileşik materyalleri yeni projede aktif hale gelir.

Varsayılanı kullanarak başlat (Ayarları ilk hale getir)

İşaretlenirse, ideCAD varsayılan (default) ayarlarla yeni bir proje açar.

Şablon kullanarak başlat

İşaretlenirse ideCAD, hazırda bulanan proje şablonlarından birini seçerek yeni bir proje açar. Yeni projenin ayarı olarak kullanılmak istenen şablon seçilir ve ‘Aç’ butonu tıklanır.


Sonraki Konu

Genel Görünüm

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.