9.3.4
- 0.04 radyan göreli kat öteleme açısını sağlayan EK 9B de verilen birleşimlerin kullanılması gerekir. Bu birleşimlerin hesabı Moment Aktaran Birleşim Tasarımı bölümünde yer alır. 
- TBDY 2018 gereği birleşimler sadece YDKT ile tasarlanabilirmektedir. Kesme kuvveti dayanımında, tasarım kesme kuvveti dayanımı için emniyet katsayısı 1 alınır. 
- Moment aktaran birleşimlerin gerekli dayanımları hesaplanırken Denklem 9.11, Denklem 9.12, Denklem 9.13 otomatik kullanılır ve raporlanır. 
- Kolon başlık kalınlığı, kolon gövde levhası kalınlığı otomatik hesaplanır ve gerekli durumlarda uyarı verilir. 
Moment Aktaran Birleşimler
- Hesabı yapılan birleşimlerin tasarım detayları Moment Aktaran Birleşim Tasarımı bölümünde detaylandırılmıştır. 
Sonraki Konu
