Skip to main content
Skip table of contents

ideYAPI ve ideCAD Hakkında

ideYAPI 1988 yılından bu yana İnşaat mühendisliği, Çelik Yapı endüstrisi ve Mimarlık alanlarında yazılım teknolojileri üretmeye devam ediyor. İstanbul Bursa ve Hannover (Almanya) ofisleriyle faaliyet gösteren firma, ürettiği bilgisayar yazılımları ile mimar ve inşaat mühendislerinin planladıklarını hızla uygulamaya geçirmelerine olanak veren teknolojiler geliştiriyor.

ideCAD Yapı Bilgi modellemesi (BIM) için gerekli tasarımı, çizimleri ve hesapları destekleyen bir tasarım ve dokümantasyon platformudur.

ideCAD , Mimari tasarım , yapısal modelleme , yapısal analiz , yapısal tasarım , detaylandırma ve raporları tek bir çatı altında toplayan bir programdır. Bu manada dünya çapında bu yapılan işleri bim platformu altında toplayan bir iki program vardır. Bu programlar da statik olarak bizim yönetmeliklerimize uyum sağlayamazlar.

ideCAD modelinde, her çizim sayfası, 2B ve 3B görünüm ve zamanlama, aynı sanal bina modelinden bir bilgi sunumudur. Yapı modeli üzerinde çalışırken, ideCAD proje hakkında bilgi toplar ve bu bilgileri projenin diğer tüm sunumlarında koordine eder. ideCAD Yapı Bilgi Modellemesi platformu, model görünümlerinde, teknik resim çalışma sayfalarında , kesitlerde ve planlarda yapılan değişiklikleri otomatik olarak koordine eder.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.